De blog van Little Green Box

Wat te doen met oud brood? 5 anti-verspilling EN gourmet tips!

pain rassis

Als u ook vindt dat restjes brood niet erg smakelijk zijn en u het beu bent om ze te bewaren door ze te roosteren… dan is dit artikel iets voor u! Vandaag geven wij u 5 anti-verspillingstips om het beste uit dit “valse afval” te halen.

 

  • Broodkruimels maken

    Een gemakkelijk trucje dat u gemakkelijk in uw kasten kunt bewaren en u de aankoop van kant-en-klaar paneermeel bespaart! Geen extra ingrediënten nodig, alleen een mixer! Zorg ervoor dat het brood echt droog en hard is. Gooi het gewoon in de blender en het is klaar!

  • Knapperige croutons maken

    Niets is zo troostend als een crouton in je soep of salade. En het is zo gebeurd: Verwarm je oven voor op 180°C. Snijd het brood in blokjes van 1 à 2 cm dik. Breng ze vervolgens op smaak: wrijf ze in met knoflook, paprika of een andere specerij, voeg kruiden, zout en peper toe en bestrijk ze licht met olijfolie. Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te worden. Haal ze er dan uit, en laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden!

  • Een heerlijke troostende broodsoep maken

    We denken er nooit aan en toch zal dit originele recept uw smaakpapillen in verrukking brengen, vooral in hartje winter!
    Ingrediënten : 200 g oud brood | 250 ml verse room of melk | groentebouillon | zout | peper | nootmuskaat
    Recept: Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg het in stukjes gesneden oud brood toe, een of twee eetlepels groentebouillon, zout, peper en nootmuskaat. Laat ongeveer 15 minuten koken en voeg dan de room (of melk) toe. Meng alles door elkaar (pas de hoeveelheid water aan als de soep te dik is). Heet opdienen

  • Creëer vulling voor uw gerechten

    Yep! Oud brood geweekt in melk waaraan u … nou ja wat u wilt! … dit is de kleine truc om originele vulling te maken voor uw tomaten, pompoen of gevulde aardappelen! Onze samenstelling: oud brood geweekt in melk met een ei, knoflook, zout, peper, en een beetje gerookt paprikapoeder … en vul een aardappel! Een echte traktatie!

  • En natuurlijk, de kleine gastronomische zonde: wentelteefjes

    Het wordt niet meer gepresenteerd, de Franse toast, het is echt de kleine hebzuchtige zonde anti-gaspi! Doop uw oudbakken toast in een mengsel van melk en ei (250 ml melk + 3 eieren) en bak ze vervolgens in een klontje boter in een pan en bestrooi ze tijdens het bakken met suiker … wie kan dat weerstaan?