Biologische landbouwbedrijven in België: ontdek onze favoriete producenten !
Om u kwaliteitsproducten en totale transparantie te garanderen werken wij voor de ingrediënten hoofdzakelijk* samen met lokale producenten van biologische boerderijen.
*’Hoofdzakelijk’ omdat we een marge aanhouden van maximaal twee producten per box die niet Belgisch zijn (maar niet wekelijks!). Dit product zal echter wel biologisch, Europees en seizoensgebonden zijn. Bovendien houden we rekening met de CO2- uitstoot (voor transport), zoals bij citrusvruchten.
Les Boudines
Les Boudines
Pas begin 2018 lanceerde Stéphanie de koekjesfabriek Les Boudines #biscuitspourtous (koekjes voor iedereen) , glutenvrij en veganistisch zodat kinderen hun snack konden delen met al hun vriendjes!
Hun producten: koekjes.
La Brasserie du Renard
Grez-Doiceau, Brabants Wallonië
La Brasserie du Renard
Deze coöperatieve microbrouwerij, opgericht in 2015 door Stéphane en Caroline, blijft ons verbazen met passie en knowhow bij elk nieuw brouwsel
Hun producten: bieren
Graines de curieux
Havelange, Namen
Graines de curieux
Dit team van enthousiastelingen heeft als missie een rechtvaardig en duurzaam ecosysteem te ontwikkelen voor alle schakels van de landbouwketen in Wallonië. En als iemand de teelt van peulvruchten terug naar België kan brengen, dan is het zeker Graines de curieux!
Hun producten: havervlokken, groene linzen, quinoa, …
Fruits Edgard
Nalinnes, Hainaut
Edgard Fruit
Christian en zijn hele kleine team doen al sinds 1982 aan biologische, lokale en seizoensgebonden landbouw! Gecertificeerd BIO sinds dit label bestaat, zijn zij voorlopers in duurzame landbouw.
hun producten: fruit en groenten
Ferme du peuplier
Grez-Doiceau, Brabants Wallonië
Ferme du peuplier
Deze biologische boerderij verbouwt op zijn 11 hectare een breed scala aan producten, met respect voor de grond en de seizoenen (dierlijke tractie inbegrepen!). Je vindt hun producten op talrijke markten in Brussel en Waals-Brabant. Onze favoriet: hun asperges!
Hun producten: kool, asperges, tomaten, prei…
Agribio
Buzin, Namen
Agribio
Deze coöperatie beheert een volledig circuit: graanteelt, opslag, sortering, reiniging, meel en eindproducten. Zonder tussenpersonen blijft dit project op menselijke schaal (een kleine maar grote familie) ons verbazen met hun kwaliteitsproducten. En hun pasta… een genot!
Hun producten: granen, meel, brood en pasta
La mie et le copain
Gembloux, Namen
La mie et le copain
Goed brood vinden is niet zo eenvoudig. Maar als de bakker dan ook nog heel vriendelijk is, is het helemaal top. François & Co bieden broden aan die boven een houtvuur worden gebakken met biodynamisch meel en natuurlijk zuurdesem. Yummy!
Hun producten: brood, gebak, pizza’s, enz
Smartmush
Walhain, Brabant Wallon
Smartmush
Quentin en Théodore lanceerden deze educatieve eco-champignonkwekerij in 2016. Sinds de fusie met Maÿtu in 2019 is het project van biologische landbouw, in korte keten en met een duurzame productie door kringloopeconomie niet van plan te stoppen!
Leurs produits :Hun producten: veel champignons. In pakket, ingeblikt en los.
Buffl’ardenne
Neufchâteau, provincie Luxemburg
Buffl’ardenne
In 2010 lanceert Patrick een waanzinnig idee: kaas maken van buffelmelk. Sindsdien is Buffl’Ardenne de mozzarella “made in Belgium” (punt). Als je het geproefd hebt ben je verkocht!
Hun producten : mozzarella
Pipaillon
Brussel
Pipaillon
Au cœur de notre capitale, artisanat et industrie se réunissent dans une conserverie pleine d’audace. Leurs bocaux remettent au goût du jour les saveurs d’antan et les associations d’aujourd’hui. En gros, le peps de nos plats.
Hun producten: zoete en hartige conserven
La ferme des Noyers
Corroy-le-Grand, Brabants Wallonië
La ferme des Noyers
In 1987 namen Nathalie en Nicolas deze familieboerderij over en in 2017 zijn zij overgestapt op bio. Hun slagerij stond en staat nog steeds synoniem voor kwaliteit.
Hun producten : van rund tot lam, van varkensvlees tot kip, je vindt alle soorten seizoensgebonden vlees op hun boerderij.
Bioferme
Ferrières, Luik
Bioferme
Dankzij de lokale producenten rond hun biedt deze kwaliteitskaasmakerij een breed assortiment zuivelproducten in retourverpakking. Een groot pluspunt voor ons zero waste beleid!
Hun producten: room, kazen, yoghurts, boter… gemaakt van koeien-, schapen- en geitenmelk
Kako
Bousval, Brabants Wallonië
Kako
Tegelijk met ons, lanceert Pauline haar artisanale en biologische chocolade. Haar chocolade, in de vorm van splinters, balletjes of gigembrettes/orangettes, is een echte delicatesse. Samen met haar, zorgen we voor vele verrassingen voor jullie!
Haar producten: chocolade, chocolade en nog eens chocolade!
La vie est belle
Oostkamp, West-Vlaanderen
La vie est belle
Stefaan en Katrien, pioniers van vegetarische en zelfs veganistische burgers in België, brengen hun ervaringen met lokale, seizoensgebonden en biologische producten mee uit Rwanda. La vie est belle is een familiebedrijf, en hun toekomst is verzekerd!
Hun producten: vegetarische en veganistische burgers en balletjes
Coq des prés
Overal in Wallonië
Coq des prés
In 2010 kwamen een veertigtal gepassioneerde pluimveehouders samen en creëerden een coöperatie van onafhankelijke pluimveehouders. Het aantal deelnemers stijgt ieder jaar. Coq des prés biedt biologische plattelandskip van een sterk ras, boordevol smaak en uit de nabije omgeving. Sinds 2015 nemen ze deel aan Foodwe,een plat form dat onverkochte producten aanbiedt aan goede doelen.
Leurs produits : Hun producten: kip in al zijn vormen
Ferme du Gala
Glabais, Brabants Wallonië
Ferme du Gala
In 2017 nam Ignatius de boerderij van Gala over en gaf hij een thuis aan zijn 5000 legkippen en een paar schapen. Sindsdien biedt hij ons eieren van hoge kwaliteit. Heb je interesse in kippen? Houd dan zijn site in de gaten, hij geeft regelmatig kippen weg!
Hun producten: eieren