De blog van Little Green Box

Backstage #1 – de ontwikkeling van menu’s

Ook u hebt zich vaak afgevraagd waarom Little Green Box op dit moment alleen spinazie of waterkers op het menu heeft staan! Droomt u van een recept met sappige en verfrissende tomaten, zalm of avocado’s met het mooie weer dat we de laatste tijd hebben gehad?

Vandaag nemen we je mee achter de schermen van Little Green Box en leggen we je uit hoe we elke week onze menu’s samenstellen…

 

Om een littlegreenboxian menu samen te stellen, bellen we eerst met onze gepassioneerde Belgische tuinders 🧑🌾! Hallo, Christian. Kunt u mij een overzicht geven van het fruit en de groenten van dit seizoen en rond welke weken ze klaar zijn om te plukken?

Want ja, bij Little Green Box stellen we ons de borden voor op basis van wat er in de velden groeit. Het zit in ons DNA om niet uit het buitenland te kopen als we weten dat het in België kan groeien. We willen onze lokale boeren steunen en het is ons goede Belgische klimaat dat zal bepalen wat we eten 😊

En wees voorzichtig! We trappen echt niet in Belgische producten die in verwarmde serres worden gekweekt! Dat zou valsspelen zijn! Wij willen niet alleen de plaatselijke landbouw steunen, maar gaan nog een stap verder: wij willen doordachte en ecologisch verantwoorde landbouwmethoden aanmoedigen. Kortom, we nemen alleen het neusje van de zalm, of de kool van de kool in dit geval 🤪

 

… en krijgt vorm met een team van makers van recepten aan de bal!

Zodra het oogstschema door onze tuinders is vastgesteld, is het de beurt aan de makers van de recepten om te spelen! En ze zijn niet bang voor de uitdaging! Vooral in de late winter/vroege lente… als de wintergroenten op zijn, en we geduldig moeten wachten tot de lentegroenten groeien als de zon weer schijnt 😅

En het is een mooie teamprestatie om u een gevarieerd menu aan te bieden met vegetarische of vleesrecepten, zuivelvrije recepten, glutenvrije recepten.
We willen ook koken met en voor kinderen mogelijk maken, gourmetten of lichter! 💪 Het is trouwens een hels karwei, sinds 18 februari bieden wij u 12 recepten per week om zoveel mogelijk monden te bevredigen.

Wilt u meer weten over onze makers van recepten? We stellen ze u voor onderaan de pagina 👇

 

Als kleine bonus omdat het anders niet grappig is…

Ja! We leren je niets, het Belgische klimaat is grillig 😆… Soms groeien de groenten voor hun tijd, en soms erna ! Maakt niet uit, we reageren, we vinden oplossingen, we veranderen een element… een goed compromisje “à la belge” ten gunste van de planeet!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)